Betydningen av dekkrotasjon

sommerdekk

Rotasjon av dekk gjøres for å sikre at alle dekkene på bilen kjører jevnt. Hvis du kjører med allværsdekk, bruker du mest sannsynlig de samme dekkene hele året. Allværsdekk takler de fleste værforhold, og hvis de er godkjent for vinterbruk og har vintergodkjent symbol, 3 PMSF-symbol på sideveggen, vil de også kunne gi kjøretøyet godt grep om snø og is. Du eliminerer behovet for å skifte mellom sommerdekk og vinterdekk og må finne det optimale tidspunktet for et dekkskifte.

Når du har forskjellig grep mellom foraksel og bakaksel, vil kjøretøyet ikke oppføre seg, som du forventer. Det vil over- eller understyre avhengig av hvor du har det beste grepet. For å unngå at dette skal skje, må du rotere dekkene for å jevne slitasjen, slik at alle dekkene har omtrent samme slitedybde. Endringen bør gjøres når det er en 2-3 mm forskjell mellom dekk foran og bak. Slitasjen skal være den samme mellom venstre og høyre side og også innenfor dekkprofilen, som hva som kommer til slitasje på tvers av profilen. Hvis det er noen unormale forhold ved dekkets slitasje, bør du besøke en dekkstasjon for å vurdere hva årsaken til problemet kan være. Det er flere faktorer som kan forårsake ujevn slitasje over dekkprofilen.

Når du roterer, skifter du høyre fremdekk til høyre bakre stilling og det samme på venstre side. Du kan forvente å gjøre dette 1-2 ganger per år, avhengig av hvor mye du kjører. Det er raskt gjort, og et dekkverksted kan gjøre det på veldig kort tid. Du trenger bare å sjekke slitedybden for å finne ut når du trenger å gjøre rotasjonen. Det er enkelt å kontrollere mønsterdybden og kan gjøres mens du sjekker dekktrykket. Mønsterdybden vil også gi deg mulighet til å vite når du trenger å bytte til et nytt sett med dekk. Du bør bytte til et nytt sett dekk når du når 4 mm gjenværende slitedybde.

Kontroll av dekkens tilstand bør gjøres minst hver måned, og helst hver gang du stopper på bensinstasjonen for å fylle SUV-en. En visuell inspeksjon blir raskt gjort, bare for å vurdere om det er synlige skader på dekket. Kontroll av dekktrykket bør gjøres minst månedlig. Feil dekktrykk kan påvirke sikkerheten din, og det kan gi mange kostnader for den daglige kjøreturen. Det å bli byttet ut dekkene dine for tidlig og å måtte stoppe for drivstoff oftere kan bli veldig dyrt. Det er en enkel ting å sjekke. Når det gjelder elektriske og hybrider, har slitasjen en tendens til å være høyere, og det normale rotasjonsintervallet er kanskje ikke tilstrekkelig, så sørg for at de overvåker dem nærmere når det gjelder dekkslitasje og behovet for rotasjon.

For mer informasjon om forskjellige dekk og rotasjonsbehov, besøk: https://www.nokiantyres.no/