Valitse oikeat renkaat sähköautoille ja tarpeeksi suuret renkaat maastoautoille

SUV kesärenkaita

Sähkö- ja hybridiajoneuvot ovat hienoja, koska voit vähentää tai poistaa bensiinin tarvetta ja myötävaikuttaa parempaan ympäristöön alhaisemmilla CO2-päästöillä. Kun sinulla on sähköajoneuvo, sinulla on vähemmän joustavuutta, koska olet täysin riippuvainen akkujen lataamisesta, kun taas hybridi yhdistää polttomoottorin monipuolisuuden sähköajoneuvon puhtaampaan ja halvempaan energiaan ja mahdollisuuden käyttää polttoainetta tarvittaessa ja kun akku on lopussa. Voit myös yhdiställä näitä. Yhtä käytetään, silloin kun se toimii paremmin, ja sitten toinen voi ottaa ohjat. Hybridin akkuja voidaan myös ladata samalla kun käytät polttomoottoria. Tämä saumaton siirtyminen sähkömoottorin ja bensiinimoottorin välillä on tehnyt hybridit erittäin houkutteleviksi.

Se, että polttoaineenkulutus on alhaisempaa, on tietenkin merkittävä tekijä näiden ajoneuvojen suosioissa. Jos saat yhden suosituimmista maastoautoista, niiden turvallisuus on parempaa kuin normaalien autojen, mutta jos valitset normaalin ja hybridi-maastoauton välillä, polttoainetehokkuus ja ympäristövaikutukset ovat tärkeimpiä syitä hybridi- tai sähköauton valinnalle.

Jotta kustannukset pysyisivät alhaisina, sinun on myös laitettava siihen korkealaatuiset renkaat. Jos sinulla on maastoauto, sinun on varmistettava, että saat oikean kokoiset renkaat. Tarvitset erityisiä SUV kesärenkaita tai SUV talvirenkaita vuodenajasta riippuen, tai sitten ostat setin maastoauton jokakelin renkaita, joita voidaan käyttää ympäri vuoden. Sinun on varmistettava, että ne ovat kulutuskestäviä renkaita, joilla on alhainen vierintävastus. Renkaat kuluvat hybridi-maastoautoissa hiukan nopeammin akkujen ylimääräisen painon vuoksi. Jos et ota huomioon lisäpainoa ja valitset halvemman renkaan, saatat joutua maksamaan kalliita rengaskustannuksia, koska joudut vaihtamaan renkaat usein. Hybridi- ja sähköautojen renkaita on suositeltava tähän käyttöön.

Renkaiden kierto on todella tärkeää, joten on hyvä seurata tasaisin väliajoin renkaiden kulutuspinnan syvyyttä ja sitä onko eturenkaiden ja takarenkaiden välillä on suuri ero. Kun erotus on muutama millimetri, renkaat täytyy kiertää. Oikealla kiertovälillä sinun pitäisi voida pidentää käyttöikää yli 50%.

Sen lisäksi, että sinulla on turvallinen auto, jolla on alhainen polttoaineenkulutus, sinun tulee myös tarkistaa rengaspaineet. Alhainen rengaspaine voi vahingoittaa renkaita. Sinun tulisi tarkistaa, että ilmanpaine on sellainen, jota omistajan käsikirja suosittelee. Matalan rengaspaineen myötä myös kuluminen lisääntyy, josta jo totesimme, että se voi olla ongelma. Sinulla on myös suurempi vierintävastus, mikä tarkoittaa, että etenet lyhyemmän matkan sekä polttoaineella että akulla. Pidä siis renkaat kunnolla täytettynä.

Lisätietoja maastoauton renkaista on osoitteessa https://www.nokianrenkaat.fi/