Hvorfor du vinterdekk ikke skal brukes om sommeren

vinterdekk

Hvis du har investert i vinterdekk av høy kvalitet fordi du bor på et sted som opplever hardt og hardt vintervær med både snø og is, bør du vite at vinterdekk ikke skal brukes om sommeren. Når vinteren har gått, og temperaturene er over null, er det tid for sommerdekk. Sommerdekkene er derimot bare egnet for vår, sommer og høst, men bør ikke brukes om vinteren. Sommerdekkene kan monteres på kjøretøyet når endelig snø har smeltet, veiene forblir tørre og risikoen for tilbakevendende vinterforhold fortsatt lav.

For sommerdekkene dine er sikkerheten når du kjører under varme forhold. Det betyr at de må ha et utmerket tørt og vått grep. Det våte grepet på sommerdekk kan sees på EUs dekkmerke, som fremhever deres ytelse for vått grep og også drivstoffeffektivitet. Hvis du investerer i AA-dekk, rangerer de i den høyeste kategorien for både drivstoffeffektivitet og våtgrep.

Når du kjøper vinterdekk er de ment å bare brukes i vinterhalvåret. Det anbefales ikke å bruke disse dekkene i andre sesonger. I noen land er det mot loven å bruke piggdekkdekk etter en bestemt dato, mens noen ikke tillater bruk av piggdekk helt. Vinterdekk, spesielt piggdekkede vinterdekk, er fortsatt det beste valget for tøffe vintre med mye snø og is der de gir den ultimate trekkraft, spesielt sideveis trekkraft. Selv for SUV-er, 4×4 og lette triks, er SUV piggdekk det beste valget for hardt vintervær.

Alle vinterdekk, enten det er piggdekk eller piggfrie dekk, er spesielt designet for å opprettholde god trekkraft på kalde, isete, snørike eller slaps fylte veier. Gummiblandingen forblir mykere og fleksibel ved lave temperaturer, slik at dekket kan tilpasses veien. Den samme fleksible gummiblandingen som fungerer bra om vinteren, sprer ikke varmen godt og vil slites raskere hvis de brukes på tørre sommerveier. Når du bruker dem på varme sommerveier, vil risikoen for å blåse eller blåse ut være mye høyere. Denne spesialiserte gummiblandingen og slitebanen utformingen av vinterdekk er ikke designet for optimal ytelse eller slitasje i varmt klima, der du trenger en annen slitebanedesign.

Den mykere gummiblandingen og slitebanen som vinterdekk er laget av, skaper også mer rullemotstand når du kjører på tørre veier og får deg til å bruke mer drivstoff og slite dekkene raskere. Dette er ikke en veldig økologisk eller økonomisk løsning. Hvis ideen ikke er å bytte dekk etter vintersesongen, ville det nest beste valget å sørge for sikker kjøring under vinterforhold være å investere i allværsdekk. Alle værdekkene i motsetning til helårsdekk er merket med “Tre topp fjell snøfling-symbol”, som vinterdekk. 3PMSF-symbolet indikerer at dekket har oppfylt de nødvendige ytelseskriteriene i snøtesting.

For mer informasjon om dekk til sommeren, besøk: www.nokiantyres.no