Maastoautosi tarvitsee hyviä kesärenkaita, jotka voivat estää vesiliirtoa

SUV kesärenkaat

Tilastojen mukaan maastoautojen on osoitettu olevan turvallisempia kuin pienemmät henkilöautot. Ainakin jos tarkastellaan onnettomuuksien aiheuttamien vammojen määrää, maastoautot tarjoavat korkeamman turvallisuus tilaston. Maastoauton tai muun ajoneuvon joutuminen onnettomuuteen on riippuvainen myös muista tekijöistä, kuten kuljettajan ajokyvystä, nopeudesta ja renkaiden laadusta. Ihmiset unohtavat usein viimeisen, jolla on erittäin suuri vaikutus kaikkien ajoneuvojen turvallisuuteen. Jos varustat ajoneuvon huonoilla renkailla, vaikka renkaat saattavat näyttää hyvältä, ne voivat muuttaa ajoneuvon suorituskykyä kokonaan.

Maastoautoissa on oltava asianmukaiset SUV talvirenkaat asennettuna talvikaudella, vaikka nykyiset kesärenkaasi näyttäisivät riittävän tukevilta käsittelemään lunta ja jäätä. Suuri ongelma ei tässä ole renkaan kestävyys, vaan kumiyhdiste. Tämä ei ole asia, jonka voit visuaalisesti nähdä miten se reagoi. Se riippuu siitä, mihin olosuhteisiin rengas on suunniteltu. Kesälämpötiloihin suunnitelluissa renkaissa on ongelma, että kumista tulee kovaa, kun lämpötilat laskevat ja päätyvät alle nollaan celsiusasteeseen. Kun sinulla on kovat renkaat, ne eivät pysty sopeutumaan vastaamaan tien todellista mikrorakennetta. Suurin kitka ja siten pito syntyy, kun kumi todella työntyy pinnan mikro-onteloihin. Kovilla kesärenkailla ei siis ole optimaalista pitoa edes kuivilla teillä, mikä on vielä huonompaa silloin, kun tiellä on lunta tai jäätä, koska renkaissa ei ole vaadittavaa kulutuspinnan muotoilua selviytymiseen. Maastoautossa on myös oltava asianmukaiset nastarenkaat ajettaessa jäällä tai ainakin kitkarenkaat sekä lumen että jään käsittelemiseksi.

Kesäisin tarvitset kunnolliset renkaat. Maastoauto voi kuin mikä tahansa muu ajoneuvo joutua vesiliirtoon ajettaessa märillä teillä. Kyky syrjäyttää vesi määrää joudutko liirtoon vaiko et. Hyvät SUV kesärenkaat ovat saattaneet lisätä innovatiivista muotoilua kulutuspintaan, jotta rengas voi syrjäyttää veden tehokkaammin ja vähentää siten vesiliirron vaaraa. Kiillotetut urat auttavat myös kuljettamaan vettä nopeammin urien sisällä. Vesiliirto onkin suurin onnettomuuksien syy rankkasateessa, joten sinun on varmistettava, että sinulla on renkaat, joissa on hyvät ominaisuudet myös märissä olosuhteissa, hyvä märkäpito ja hyvät ominaisuudet vesiliirron estämiseksi.

Jotta maastoautosi olisi mahdollisimman turvallinen, sinulla on oltava laadukkaat renkaat, varmista, että rengaspaine on oikea ja että urasyvyys on vähintään 4 mm. Kun se laskee alle 4 mm, vesiliirtoon liittyvä riski kasvaa huomattavasti. On todella suositeltavaa ostaa maastoautoon kesärenkaaat, jotka ovat hyvät vesiliirron estämisessä. Tämä pitää sinut paremmin turvassa koko kesän.

Lisätietoja kosteissa olosuhteissa toimivista maastoautojen kesärenkaista löytyy osoitteesta https://www.nokianrenkaat.fi/