Däck som är goda våta förhållanden och för körning i kraftigt regn

däcken

Att köra i kraftigt regn eller åskväder kan vara ganska besvärligt. Vindrutetorkarna tenderar att kämpa med att hålla regn borta från vindrutan, så det inte försämrar din sikt. När du kör kommer du att märka åtminstone några utmaningar, en av dem är greppet och att bilen tenderar att vattenplana. En av åtgärderna för att överkomma dessa utmaningar är att justera din hastighet i enlighet med omständigheterna. En annan är att ha högkvalitativa däck som är utformade för att förhindra vattenplaning, med alla de senaste innovationerna integrerade i slitbanan. Slutligen måste du ha torkarblad som är i gott skick så att de effektivt tar bort vattnet från vindrutan.

Nya sommardäck bör ha god förebyggande för vattenplaning. Vattenplaning är en av de största anledningarna till olyckor under åskväder, så du måste vara försiktig när du kör i kraftigt regn eller på mycket våta vägar. Det kan lätt händar att däcken tappar kontakt med vägytan, eftersom de inte kan skjuta bort vattnet som finns på vägbanan. Special utformade slitbananor har förbättrat sättet att vatten kanaliseras bort genom spåren och till sidorna, också sätten som slitbanan kan hålla vatten medan de förblir i kontakt. En annan ny är de polerade spåren, vilket minskar friktionen och ökar vattenflödet. Vattenflödet är starkt beroende av spårens storlek, så slitna däck fungerar betydligt sämre när det gäller vattenplaning.

När du upplever vattenplaning tappar däcket sin kontakt med vägytan och börjar glida på vattenfilmen som skapas mellan däcket och vägen. När kontakten går förlorad, tappar du också all kontroll över fordonet, eftersom däcken tappar friktionen mot vägen och du blir nu flytande på vatten. Det är när detta händer olyckor kan inträffa. Människor får också panik när de tappar kontrollen och börjar vrida ratten så när de åter kommer i kontakt kommer bilen att ändra riktning på grund av den plötsliga riktningsförändringen på grund av rattens rörelser.

Bromsavståndet förlängs på våta ytor och risken för vattenplaning ökar, eftersom däcket inte roterar snabbt, så du måste ta hänsyn till detta när du kör, så håll ditt avstånd till fordonen framför dig. Du ska alltid hantera din hastighet enligt omständigheterna och kraftigt regn är inte de bästa förhållandena för körning, så hastigheten bör justeras i enlighet därmed. Att minska hastigheterna är också det bästa sättet att ta sig ur vattenplaning och det tenderar att vara lite självreglerande när du tappar hastigheten när du flyger, och detta fortsätter tills däcken åter får kontakt.

Bra sätt att undvika vattenplaning är att köpa sommardäck av god kvalitet som har goda egenskaper för att förhindra vattenplaning. Du bör också justera hastigheten i enlighet med regnens intensitet och hur mycket vatten som samlas på vägen. Vägar med dålig dränering har högre vattenplaning, så du måste köra ännu långsammare.

För mer information om bra däck för körning i regniga förhållanden, besök: nokiantyres.se