Ulike kjøretøy trenger forskjellige dekk

sommerdekk

Det er en rekke kjøretøyer og de fleste trenger dekk. Det er alt fra biler til tunge kjøretøy som trenger dekk for å reise. Til og med fly har dekk. Ikke alle kjøretøy trenger dekk, du har også kjøretøy som kan kjøre på skinner som tog eller de har bånd eller såkalte larveføtter, men det vanligste er at kjøretøy har dekk. Det finnes derfor en hel rekke forskjellige typer dekk fra bildekk til industridekk til større maskiner.

For de fleste er det viktig for oss å finne dekk til våre biler eller SUV-er. Noen kan også trenge motorsykkel- og scooterdekk til sommersesongen, men dette er vanligvis de eneste dekkene vi kommer i kontakt med, men det er nok fordi det er et bredt valg å velge mellom og valget er ikke alltid like lett. Vi må også velge både sommer- og vinterdekk. Noen tunge kjøretøy trenger også vinterdekk hvis de skal operere under vinterforhold.

Du kan alltid konsultere en online dekkvelger for å finne rett dekk og dekkdimensjoner for bilen din. Med en dekkvelger kan du bruke bilens merke, modell, årsmodell og motorstyrke for å finne dekkalternativene som passer ditt kjøretøy, eller du kan direkte søke etter den dimensjonen du leter etter basert på dekkbredde, dekkhøydeforhold relatert til dekkbredde og felgedimensjon. Du kan også søke etter det du leter etter ved å søke i søkemotoren etter 205/60R16 sommerdekk og deretter gjennomgå de forskjellige dekkene som er sommerdekk og har den dimensjonen.

Du bør unngå billige dekk da de har dårligere egenskaper og de blir vanligvis dyrere i det lange løp. De slites raskere og bidrar til høyere drivstofforbruk.De blir også et mindre miljøvennlig valg da de fører til økte klimagasser og mer dekkavfall. Å ha dekk som koster mer når du kjører og er dårligere for miljøet er alltid et dårlig valg. Det er bedre å finne dekk av høy kvalitet og kan bidra til økt sikkerhet ved kjøring og høyere kjørekomfort. Det er viktige faktorer som bør oppveie kjøpesummen.

Når du har kjøpt dekk, er dekk service og vedlikehold viktig. Å bytte dekk i tide slik at du alltid har vinterdekk i tide er veldig viktig. Forsikre deg om at bilverkstedet ditt kan bytte ut og utføre service på dekkene. Dekk må også lagres under de rette forholdene når de ikke er i bruk, noe som også kan hjelpes av et dekkverksted. De sørger også for at dekkene er balansert og rotert mellom hvert bytte for å jevne ut forskjeller i slitasje mellom dekkene foran og bak.

Dekkslitasje måles regelmessig slik at du vet når de er utslitte og må byttes til et nytt sett med dekk. Visuell inspeksjon av dekkene bør gjøres regelmessig, og også at du sjekker dekktrykket for å sikre at det er i tråd med anbefalingene. Lavt og høyt dekktrykk er ikke bra for dekkets levetid og kan påvirke kjøreegenskapene negativt.

For mer informasjon om dekk til forskjellige kjøretøy, besøk: https://vianor.no/