Miksi rengastestaus on niin tärkeä rengasvalinnallesi

Talvirenkaiden

Kun valitset renkaita autoosi, on tärkeää tehdä tietoinen valinta. Renkaiden valinta on erittäin tärkeää, koska se vaikuttaa turvallisuuteen ja voi myös vaikuttaa auton polttoaineenkulutukseen ja renkaan kulumiseen. Se vaikuttaa myös auton suorituskykyyn. On myös sääntöjä ja lakeja, jotka sinun on tiedettävä, jotta tiedät, ettet ota riskiä sakkoihin tai ajokieltoihin. Joten sinun on tiedettävä säännöt ja renkaiden tosiasiat, tunnettava mistä rengaskoko löytyy ja minkä tyyppiset tiedot ovat tärkeitä renkaita valittaessa kesäksi ja talveksi.

Kesärenkaiden valinnassa on tärkeää, että löydät renkaat, jotka sopivat ajoneuvoosi ja että ne ovat hyviä kesällä sekä kuivalla että märällä pinnalla. Tarvitsemasi renkaiden mitat löydät auton käyttöoppaasta tai nykyisen renkaan sivulta. Valitsemillasi renkailla tulisi myös olla alhainen vierintävastus, jotta renkaiden kuluminen olisi alhaisempaa ja bensiinin kulutus pysyisi alhaisena. Renkaiden tulisi olla myös suunniteltu siten, että niissä on kulutuspinta, joka auttaa vähentämään vesiliirron riskiä. Korkealaatuisiin renkaisiin on integroitu erilaisia ​​teknisiä ratkaisuja, jotka parantavat kykyä poistaa vettä tienpinnalta.

Löydät hyvin tietoa kesärenkaista EU-rengasmerkinnöistä, joissa voit nähdä renkaan vierintävastuksen polttoaineenkulutuksena. Koska kaikki renkaat on testattu tasapuolisesti, voit käyttää tätä eri renkaiden vertailuun. Voit myös nähdä, mikä pito niillä on märällä tiellä, missä renkaan märkäpito testataan mittaamalla jarrutusetäisyys märällä tiellä. Tämän avulla voit verrata, kuinka hyvin renkaat voivat toimia märillä teillä, mikä on yksi vaikeista alustoista ajettaessa kesärenkaiden kanssa ja joudut rankkasateeseen. Kuinka hyvin renkaat estävät vesiliirtoa, löydät erilaisten kesärenkaiden moottoriajoneuvojen rengastesteistä. Siksi sinun on yhdistettävä molempien lähteiden tiedot. Märkä pito on pohjimmiltaan turvallisuuden mittari märissä olosuhteissa ajaessasi, koska lyhyemmät jarrutusmatkat vähentävät onnettomuuksien riskiä.

Talvirenkaiden osalta EU: n rengasmerkinnät eivät anna asiaankuuluvia tietoja, koska renkaat testataan väärissä lämpötiloissa ja väärällä pinnalla. Koska laki ei salli sinun ajaa talvirenkaalla kesäisin. Tämä on tärkeää tietää ja yksi syy siihen, miksi sinun on tutkittava talvirenkaiden rengastestejä, koska EU: n rengasmerkintöjä ei voida niihin soveltaa. Rengastesteissä voit nähdä kuinka ne selviävät lumesta ja jäästä.

Kun tiedät, mitkä renkaat sopivat autoosi ja mitkä ovat sopivia tarvitsemaasi vuodenaikaan, voit käyttää tarvittavia tietoja helposti löytääksesi oikean renkaan. On tärkeää katsoa, mitkä testit on suoritettu, jotta ne kuvaavat parhaiten olosuhteitasi. Käytä EU-rengasmerkintää lisätietoina tutkittuasi rengastestejä ja löytänyt mielenkiintoisia kesärenkaita, jotka sopisivat autoosi. Sitten sinun pitäisi pystyä ottamaan ne, jotka antavat parhaan polttoaineenkulutuksen ja märän pidon. Talvirenkaiden osalta on luotettava melkein kokonaan rengastesteistä saamiisi tietoihin.

Lisätietoja erilaisten tietojen käytöstä renkaiden valinnassa on osoitteessa https://vianor.fi/